Pages

SELAMAT DATANG KE BLOG QHALIEF ADIEB, BLOG INI DALAM PROSES PEMBIKINAN

Labels

Tuesday, January 8, 2013

Thursday, August 2, 2012

Saturday, July 28, 2012

Adieb Jalan-Jalan di Fun Fair Pandamaran

 
Sampai letih Adieb jalan-jalan kat ekspo, tapi Adieb tetap seronok

Adieb Dinner Kat Luar

 
Masa ni bawak Adieb Makan kat luar di Restoren Thai makan Tomyam Putih. Adieb tengok jer, Papa dengan Mama jer makan, Tok Umi pun ada sekali...Tok Umi tukang ambik gambar nih


Adieb dapat Hamper besar

 
Ni hamper yang diberi oleh warga sekolah SMK Tinggi Klang kepada adieb...Amboi Adieb bergaya betul dengan hamper besar dia

Kecik-kecik Dah Dapat Tilam

 
Tilam ni di beli masa adieb umur 2 bulan bertemakan angry bird. satu lagi almari angry bird, Tak sabar mama dia nak beli barang kat adieb..

Adieb Dapat Tikar Baru

Bila dah dapat tikar baru, suka la dia boleh belajar ABC, tapi yang lucunya, nak makan buah dalam tikar tuh...

Adieb dah boleh meniarap

 
Tarikh 25.6.2012 merupakan tarikh adieb boleh meniarap, suka la boleh meniarap, sampai tak boleh nak letak sekejap, terus meiarap..lucu la adieb

8.3 Kilo dalam masa 4 bulan

Tengok la adieb tu, berat badan dah nak jadi obesiti dah, sampai nurse suruh diet dah...lucu sungguh adieb nih

Adieb dapat Kerusi baru (Fisher Price)

 
Tengok la Adieb ni, suka dapat kerusi baru, siap ada muzik lagi, tapi adieb kejap jer tu nanti dia boring dia tak nak la duduk..adieb adieb...

Adieb jalan-jalan ke Taman KLCC

Seronoknya adieb, dapat kenal dunia luar...Inilah dunia Metropolitan..kalau kat kampung dah bawak adieb mandi sungai dah...

Adieb Penyokong No. 1 Harimau Malaya?


 
Adieb dan Papa sedang menonton perlawanan bola sepak Harimau Malaya menentang apa dah..dah lupa....


  

Tengokla gaya anak papa & mama ni, buat muka sedih la bila Pasukan bola sepak harimau malaya kalah..sabar yer adieq...

Untie Mas datang dari Johor!


Ini untie Mas yang datang dari Johor semata-mata nak tengok Adieb, Mas ni BFF mama adieb yang sama belajar di UUM dulu, sampai sekarang masih lagi berhubung, akrab sungguh hubungan Mas dengan Mama Adieb ni. Kalau nak tahu, pada masa ni dan sekarang ni, Mas masih lagi single, Kami doakan untie Mas cepat bertemu jodoh, sebab Adieb nak kawan dengan anak Untie mas nanti...Amin
 

Dah Masuk 2 Bulan dah...

Ni masa bawak adieb jalan-jalan rumah sepupunya di Selayang, Adieb tidur jer dia, tp hadif dah aktif dah masa ni..Baju beli sama, ramai dah orang cakap kembar yang paling lucunya di klinik Rantau Panjang, kami bawa lah adieb dan hadif pergi check kesihatan kat sana. Adala beberapa orang ibu-ibu kat situ yang bawak baby kat sana. Kami oun dengar-dengar la jugak mereka cakap2..Lepas tu, ada sorang ibu tu tanya kat kawan dia, kembar ke tu? slamber jer dia cakap kembar...buat keputusan sendiri..kami tersenyum jer dengar, pahtu kami bagu tahu la kat mereka, ni bukan kembar, ni sepupu jer..lahir hari yang sama.

Adieb anak butir Papa

Gaya Papa Adieb menghayung buaian sambil tengok TV...

Adieb Masuk Hospital Pasir Mas

Ni Masa menunggu kat bilik kecemasan hospital Pasir Mas, Servis Teruk giler...Hospital Pasir Mas hanya ada seorang jer doktor....kalau pesakit nak mati, dah lama dah mati...teruk!

Tersebutlah kisah hari pertunangan Pok Die, Bapa saudara adieb, adieb telah di masukkan ke wad Hospital Pasir Mas

 Gambar ni sedang menunggu giliran untuk check penyakit kuning, berjam-jam tunggu, Servis Teruk! itulah Hospital Pasir mas

Ni Gambar masa adieb kena jemur kat bawah lampu biru...Adieb tak nak tidur pun bawah lampu biru, adoii kesian mama adieb, terpaksa berjaga dari petang sampai pagi esok, adieb tak nak tidur...adieb adieb...Last2 doktor datang cakap xde kesan jemur bawah lampu ni kalau baby dah lebih 40 hari. Bangang punya doktor, semalam suruh masuk dalam wad baby, hari ni cakap x berkesan dah duduk dalam ni..last2 doktor ambil darah berbotol-botol...apa lagi, menangis la adieb nih..kalau tak silap lebih 5 botol ambil darah adieb, lepas tu ambil lagi darah sebab tak boleh baca pulak...adoiiii...Sakit hati betul. tengah hari jer, terus bawak adieb balik Kota Bharu.

Hari ke - 32

Ini pula hari yang ke - 32..adiq dah mula nak bergaya dah..suka dapat pakai baju baru. ni masa nak pergi klinik nak check penyakit kuning lagi ke tak :)

Hari ke-28

Ok kita langkau ke hari 28, gaya adieb macam nak tomoi dah...tengok gaya macam aktif jer adieb nih...letih la papa dia..ops!!! mama dia yang letih sebenarnya...

Friday, July 27, 2012

Hari Kesembilan

Ini pula hari kesembilan, maklumlah bila sampai di kampung tak sempat dah nak ambil gambar sebab adieb dah ramai tetamu yang datang melawat. nak rehat tak cukup. Tidur lagi best kata adieb.